Vi har gjort ett mästerverk!

Gårdagen susade förbi i en rasande fart, men oj vad mycket vi hann med!
Den årliga morsdagsutflykten regnade inne, så efter ett rejält röj på Max rum där vi sorterade vad han skulle ha med sig i flytten (ungerfär allt, tyckte Max) packade jag, Max och Selma in oss i lille Peugeoten och susade till mommo i Tylösand för lite morsdagsfika.
Under tiden borrade CC, Conny och Ove i Max nya rum..

Hos mommo var det som alltid jättemysigt, med hallontårta, bullar och sotarmurrar. Bus och mys och massor av olanerande inför allt skoj de ska hitta på när Max bor där på tisdag- onsdag.
Det är nästan det bästa med att lillasyster kommer, Max får bo hos mommo och hitta på en massa skoj! Vi får väl se om han hinnaer ta sig en timme och hälsa på på BB..;-D

Måns och Mine kom lite senare och fikade, det var kul att träffa dem då det nog inte hinns med igen innan bebisen anländer.
Snart var det dags att packa in en övertrött Max i bilen, Selma hängde med och så bar det av hemåt.
Till nya rummet.

Max stormade in, hoppade runt helt yr av glädje och utbrast:
- Ni har gjort ett mästerverk! Hurra hurra ni har gjort ett mästervärk, pappa! (med signifikant läsp)!
-Och titta mamma, de har tagit ner min säng!!

Han var så lycklig. Pappa hade desvärre borrat upp gardinstången för högt, så med sin onda armbåge fick han fixa till det så att vi kunde hänga gardiner, sedan tog vi ner alla Max gosedjur och lade ut mattprickar.
Och tände draklampan...
-Wow, den lyser, pappa, den lyser!

En helt slut men glädjestrålande Max slockande helt utmattad i sitt nya rum.
Han vaknade inatt och kom upp till oss, men konstaterade nöjt att han sovit i jättemånga timmar i sitt rum alldeles själv, och han var inte rädd för han såg draken!

Imorse studsade han upp, gick in i sitt gamla rum och ytbrast:
- Fy vad här är rörigt! Jag går ner till mitt nya rum och hämtar en leksak!
Han tassar nerför trappan, in i rummet och hojtar:
-Det här rummet är precis som guld!

Guld är nog det finaste han kan komma på..

Det blev en lyckad flytt, ingen tvekan om det. det känns så skönt, för jag har varit lite orolig för att han skulle vilja flytta tillbaka till sitt gamla..


image8

Mommo och Max lägger pussel


image11

Pappa och Max i nya rummet! Lite fix kvar att göra..


image12

Draklampan!

Heagårdslunch och flagga

Igår avslutade jag mitt jobb för terminen, skrev in 232 betyg och sade hejdå.
Känns både vemodigt och jättehärligt, det finns ju en sådan underbar anledning!
Jag var så trött att jag knappt kunde stå upp, men hade bestämt med mamma och Benny att vi skulle äta en sen lunch på Heagård, så lille Peugeoten styrde kosan dit.
Det var en riktigt bra idé!
Underbart god mat, som alltid, och jätteskönt att avsluta mitt sannarpsår med lite fira.
Dessutom åkte vi vidare till Möllegård och åt glass som dessert- delikat!
Max hade jätteroligt och fick klappa hästar och titta på grodyngel, han pratar om dem än :-D
Mommo har berättat om när mamma fångade grodyngel som liten och hade dem i en salladsskål, varpå hela köket snart var fullt av hoppande grodor. Max vill ju också prova på det, såklart!

Mina underbara föräldrar har ju kommit hit i ottan hela veckan för att passa Max, mamma varje dag och Benny sedan han fick veta att han var utom vattkoppsfara;-D
Jag vet inte hur jag skulle ha klarat av den här veckan utan dem- CC har haft sina sista dagar i Stockholm och jag har haft mina hysteriska dagar på jobbet. Och Max får vattkoppor.
Mamma sade direkt att - Det fixar vi!
och har sedan hela veckan varit här och lekt. Och jobbat i trädgården.
Vad skulle jag göra utan dem?

Idag har jag dessutom äntligen fått en fasadflagga!
CC har knotat sedan jag började prata om det för fyra år sedan, men nu
satte han äntligen upp den!
Nu kan vi fira!



image7

Hipp hurra! Nu har vi en flagga!

Älskade pion!

Tog en liten pigga- upp- mig- sväng i trädgården och ser att årets första pion är på väg att slå ut!
Åh, vilken lycka!



image3

"Shirley Temple" på väg att brista


Sömnbrist, utvecklingssamtal och sista- minutenuppgifter

Gääääsp.. Inatt kunde jag inte sova. Jag vet inte riktigt vad det är med mig, jag somnar först efter flera timmar och vaknar sedan under natten och kan inte somna om. Galet frustrerande, jag behöver ju sova!
Sista rycket på jobbet, alla prov ska rättas och betygssamtalen hållas.
Imorgon skriver jag in alla slutbetyg, sedan säger jag adios till Sannarp ett par månader!

Därför är det värsta klappjakten på mig nu. Alla elever som inte lämnat in det de skulle under tidigare kurser ringer och mailar panikslaget. Fördjupningsarbeten väller in i mailboxen och facket, mitt skrivbord belamras med arbeten och vädjande lappar.
Det ser ut som om jag får sitta uppe hela natten för att rätta allt. Gäääsp igen ;-D
Vet inte ens om jag vågar visa mig på skolan imorgon..;-D
Men sedan blir det lugn och ro!
I några dagar..

Jag var på utvecklingssamtal på Max dagis idag och pratade med hans fröken Ida.
Idel ädel lovord östes över mitt lilla hjärtegryn, hur duktig han är, hur bra språk han har, hur snäll han är mot de andra barnen :-D
Åh, vad härligt att få skryta lite!!!;-D
Det var bara att sitta och suga i sig.
Den mumsiga karamellen ska jag slurpa på under kvällen när jag sitter här och slavar med jobbet och plutten sover på övervåningen!


image6

Världens duktigaste kille, tycker fröken.

Premiär på Hallandsgården

Idag har jag varit hemma med min lilla Maxplutt, som tack och lov håller på att bli bättre. Nu väntar vi bara på några envisa blåsor, sedan är han fit for fight för dagis igen!
Däremot bröt jag hans isolering sedan en vecka och tog med honom på en liten tur. Bland annat var vi på Fritz blommor och smög på mormor, som blev glatt överraskad när vi dök upp!
Där har de både guldfiskar och nymfparakiter, så mamma kan frossa växter ganska länge utan att det blir sura miner ;-D

Väl försedda med plantor åkte vi till Hallandsgården och träffade Benny, som precis fått provsvar och kunde konstatera att han faktiskt har haft vattkoppor! Hurra! Ingen smittorisk, alltså.
Men det är ganska typiskt att svaret kommen tre veckor efter det att mamma fått bältros, och dessutom en vecka efter Max vattkoppor. Vi hade kunnat koppla av lite mer om vi vetat..
Men men, det är detta som är spänning i vardagen! :-D

God våffla fick vi, väldigt goda faktiskt, och Max fick busa på deras nyfixade lekplats. Han försvann så småningom upp i en fårhage och hade inga planer på att åka hem!

Ikväll har jag rättat prov,  mycket av den varan nu, och satt betyg.
Två dagar kvar på jobbet! Känns overkligt.

image5

Hurra, moffa har haft vattkoppor!


Gräsklipparblues och väldoft

Idag var det dags att jobba igen. Jag har varit hemma sedan förra tisdagen, så det kändes lite avigt att susa iväg men väl på plats var det lika kul som alltid, även om det är mycket nu när allt ska avslutas.
Rara mamma kom hit och passade Max, som ju inte kan gå på dagis nu, och de gav sig ut på äventyr i fårhagen. När jag kom hem stod en härlig bukett liljekonvaljer och väntade på mig på köksbordet, underbart!

Mindre underbart blev det när jag i tryckande hetta gav mig ut i trädgården för att klippa gräset. Jag och bensindrivna gräsklippare har aldrig haft någon innerlig relation, men den här säsongen är värre än någonsin.
Vår gräsklippare är på lagning (våra gräsklippare är det alltid något fel på) och svärfars gräsklippare är hitlånad. Dock vägrar den konstant att lyda mig.
Den startar så snällt, brummar en stund för att sedan stanna. Och sedan är den omöjlig att starta.
Idag startade den inte alls.
Jag blir helt vansinnig! Jag vill ha en snygg trädgård med en välklippt gräsmatta, men hur ska det gå till när maskinerna aldrig fungerar?
Imorgon åker jag och köper en elklippare. Bara trycka på en knapp så funklar den. Herregud, stå och slita i ett snöre på en trilskande maskin när jag ska föda barn om en vecka?!
Näpp. Nu är det slut med sådant.
Oavsett vad alla gräsklipparförståsigpåare säger väljer jag elklippare. Så det så.

Dagens fråga

Lyder som följer:
hur många gånger behöver man måla ett mossgrönt element innan det blir vitt?

Aargh! Har målat två gånger och nu börjar det anta en lindblomsgrön nyans. Känns som om jag jag kommer att måla detta element dagligen fram till nästa helg.

Då vi flyttade in i lilla huset var alla element målade i färger som matchade de snygga sjögrästapeterna- mossgrönt, mörkgult och brunt. Vi målade med stort besvär och mycket tapetklister väggarna vita och beslöt oss för att vänta med elementen..
Nu har det gått över fyra år och vi har vant oss vid de klatschiga elementfärgerna, men jag insåg att i Max nya rum måste detta åtgärdas. Huvaligen!

Jag får kanske medge att tålamod inte är mitt starkaste drag. Hade det varit en sport hade jag definitivt inte vunnit något OS- guld, förmodligen hade jag inte ens fått vara med i det lokala Korplaget;-D
Är dock ganska stolt över att jag inte i frustration kastat iväg varken pensel eller målarburk än, så jag får helt enkelt se elementprojektet som en styrkemätning:-D

Gårdagen försvann i en rasande fart, jag målade fondväggen på Max rum (tacka vet jag roller!), det blev kanonfint. Sedan kom Måns och Mine för lite eftermiddagspäs i uterummet med hallonpaj och småprat.
Max showade som vanligt och demonstrerade sina talanger på dansgolvet, liksom sina fina prickar.
Nu har han fått två i munnen också, stackaren. Vi började räkna dem igår, men jag gav upp vid trehundratjugo.
Hoppas, hoppas att det lugnar ner sig snart, han har det jättetufft. Det kliar, framförallt på nätterna, och han vill inte visa oss att han kliar på dem.
Inatt vaknade jag av ett idogt filande så att hela sängen skakade, det var lilla hjätat som kliade på sina fötter.
Han tittade storögt på mig då han upptäckte att jag vaknat och utbrast:
-Äsch, mamma, det är nog bara några myggbett! Dem får jag väl klia på?
Gullehjärtat.

Idag är han och CC hos farmor och farfar för att göra färdigt draklampan. Det var de igår också, men precis när allt var sågat,  slipat och klart tappar min rare make hela alltet i golvet så att drakfoten ramlar av.
Ingen glad make efter det.
Så det var bara att susa iväg och köpa ny plywoodskiva och ge sig i kast med projektet även idag.
Men nu vet de i alla fall hur man gör;-D

Nu är det dags för dunderklumpen (alltså jag) att gå upp och börja sortera Max kläder och leksaker. Vi får se hur mycket som överlever den utrensningen och får flytta ned..

Vilken dag!

Idag har jag uträttat stordåd!
För att få loss lite förvaring till Max nya rum var jag tvungen att storstäda i vår garderob, sortera handdukar, slänga gammalt "skall se om jag kanske använder denna någon gång sedan eventuellt möjligtvis" som blivit kvar från tidigare utrensningar och möblerat om i garderoben så att vi kommer både in och ut!
Extra duktighetspoäng till mig för att jag dessutom gjorde detta med en mage som tjongade i Elfa- hyllan var gång jag rörde mig...;-D

Då detta var klart tog jag min lätt blånande magge och susade iväg för att köpa färg i Flygstaden. Hittade en underbar åskmolnsblå nyans som blir kanonfin på Max fondvägg!
Dessutom en vacker blodröd nyans som vi ska måla draklampan i, och inget blev sämre av att den hette "hjärta"!
Med rollrar och penslar petande ur påsarna styrde jag så kosan mot Jysk. Där hade jag jättetur och den rumsavdelare jag skulle ha fanns inne, i vitt och allt, trots att den tydligen var en beställningsvara.
 Ibland är det bara min dag!
Ställde den i affären på vänt, eftersom CC skulle hämta den när han spelat färdigt sin badminton. Den är lite i mastigaste laget för mig att kånka på just nu, vi vill ju inte att lilla stumpan ska komma för tidigt i ren protest..

Däremot fanns inte lådorna på Silvan som jag ville ha i hyllan att lägga leksaker i, men jag får klura lite så kommer jag säkert på något. Man kan ju inte ha tur jämt.

Efter detta brummade lille Peugeoten mot Tylösand för att hämta Selma, som varit hos mommo och moffar för extra motion ett par dagar. Hon hade precis kommit hem från en eftermiddagsprommis på 2 1/2 timma och är nog ganska nöjd för idag;-D

Nu tar jag en liiiiiten paus, sedan är det dags att laga middag, tacos, och efter det dunsa ner med mina båda hjärtan i soffan och ha fredagsmys till Bolibompa.


Max prickar blir bara fler och nu påminner han starkt om en karta över södra Sverige, men själv tycker han mest att han liknar en leopard.
Så han är ganska nöjd ändå.
Gullunge!

Nu har jag sällat mig till skaran!

Tada, Mette har en blogg!
Tänk, nu kan alla som vill (och det vill ju verkligen alla) ha full koll på mitt jätterafflande liv där det händer massor av jättespännande saker precis hela tiden! Eller inte...;-D
Äsch, det känns bara som en kul grej och ger mig dessutom möjlighet att skriva lite, jag har saknat det!
Så småningom ska nog maken hjälpa mig att lägga upp en blogg på vår oerhört obefintliga hemsida, men fram till dess håller jag mig här och mumlar lite för mig själv i en vrå i blogguniversum.

Jahapp, dags för lite rapport om den här dagen:
Jag har rensat färdigt i mitt arbetsrum (läs skräpförråd) och där är nu helt tomt sånär som på nyrensat skrivbord med dator. Det kan vi inte flytta på förrän Max flyttat hit ner.
Alltså, sonen ska byta rum och jag har fått städa och rensa i ungefär en månad för att detta ska kunna genomföras. Nu är jag klar med rummet dit han ska flytta, nu ska jag bara rensa i hans befintliga rum också!
Alltså ytterligare en månads arbete..
Men det har jag inte tid med, för vid denna tid om två veckor har jag en bebis! Helt makalöst!

Och bara för att kunna komma och hälsa på mamma och lillasyster på BB passade Max på att få vattkoppor igår! Hurra! Not..
Alldeles prickig

image2



Dessutom är magen full av pricks, liksom rygg och ben. Som om inte detta vore nog, har mitt lilla hjärta dessutom ganska hög feber!

Ja jösses. Nästa vecka är sista veckan på jobbet för mig, alla slutprov ska hållas, betyg sättas och betygssamtalen ska genomföras. Lite tufft att vara hemma med sjukling då. CC har det likadant, sista veckan på jobbet inför 3 månaders ledighet.
Tack och lov svepte den goda mammafen med sitt evigt magiska trollspö och erbjöd sig, med bältros och allt, att vara hos vårt lilla gryn medan vi jobbar. Älsklingsmams!!

Så allt löser sig. Nu hinner han dessutom bli frisk innan bebben kommer (om hon passar tiden) och lättnadens suck kan dras unisont;-D

Imorgon är det värsta racet, köpa färg, MDF- board, bokhylla och grejer, återkommer om det!
Tjing så länge!

RSS 2.0