Busy busy

Japp, det är mycket nu.
Eller rättare sagt, det har varit mycket. Utbildningsmässan har tagit mycket tid och dessutom har Ellen passat på att vara lite krasslig.
Hela förra veckan gick i mässans tecken och torsdag, fredag och lördag smajlade jag upp mig och representerade Samhällsprogrammet med inriktning Ledarskap i Stadsbibliotekets källare.
Precis som föregående år hade jag tack och lov kalasfina elever som hjälpte mig att övertyga halmstads niondeklassare om att detta är Utbildningen, med stort U!
Det är faktiskt väldigt skoj med mässa, jag blir bara så vansinnigt trött!
I övrigt rullar det på, förra tisdagen var Sophia, Ebbe och Emelia här för en många gånger framsjuten fika. Det var så mysigt att kunna sitta och prata i hyfsad lugn och ro- Max lekte till och med med Ebbe trots att den senare är en "småunge"! Ebbe är ju faktiskt ett helt år yngre än Max, då kan man ju inte leka! ;-D
Att Max själv leker med barn både ett, två och tre år äldre är ju helt oväsentligt i sammanhanget..

Idag susade vi till mommo för ett litet välkommen hem- kalas, då hon varit i Tyskland i en vecka. Marsipan och andra fina presenter hade hon minsann med sig! Dessutom pratade vi jul (måste planeras tidigt!) och jag insåg att vi måste efterlysa ny tomte för i år.
Tidigare år har Christians bror Conny axlat den manteln, men dels vet vi inte om firandet blir sådant i år att han är med vid den tiden, dels har Max genomskådat honom. Tänkte därför överraska med okänd tomte i år!
Någon som känner sig manad? Vid 15- 16- tiden på julafton? Snäääälla?

Max kompisar har dessutom varit här i omgångar och Ellen hänger på så gott hon kan. Och får. Det är kanske inte alltid så kul att ha en lillasyster hängandes i hasorna, en syrra som dessutom ska ta allt man själv har och göra det man själv gör- hela tiden!



Suddig Ellen smaskar våffla! Fyra hjärtan klämde hon på egen hand!



Max kan följa med som bagage på mommos nästa resa!

Kalas och blinddate

Veckan som gått sedan förra inlägget susade förbi i raketfart.
Det var jobb, såklart- på torsdag är det dags för utbildningsmässan på Stadsbiblioteket och det är mycket som ska förberedas inför den och ledarskapsmontern. Dessutom var Ellen sjuk när jag hämtade henne på dagis i tisdags- lite febrig, kanonförkyl och rosslig.
En liten trött, slocknad stjärna var det som mötte mig i dörren. Det var bara att susa hem och bädda ner henne.
Sedan stannade hon hemma resten av veckan och jag, Christian och mommo turades om att underhålla henne om dagarna och nu är hon på benen igen!

Max har också varit på äventyr- förra fredagen åkte han med mommo och moffar till favoritutflyktsmålet Louisiana, där han träffade en ny kompis!
Jojomänsan, en liten Max till, som dessutom bor i Slöinge!
De fann varandra bums, och mommo gav Max mamma Sara vårt nummer och vips! så var vi bjudna på kalas!
Deras Max fyllde nämligen 6 år i lördags.
Hela familjen blev bjuden, så vi åkte minsann på kalas utan att ha en aning om vilka vi skulle till. Det var bara Max som hade lite koll.
Familjen bor i Göteborg men är i sitt sommarhus i Slöinge varje helg, ett helt underbart sekelskifteshus som de renoverar i varsam takt.
Vilket härligt kalas det blev!
Max och Max återfann varandra direkt, och jag och CC hade mycket trevligt med föräldrarna!
Mer bus är definitivt planerat!
Som familjens pappa Ante sade:
- Det här är nog det konstigaste av möten jag upplevt!

Det blev så lyckat, och vi ser fram emot fortsatta turer till Slöinge! Som faktiskt är en väldigt charmig liten by, jag har inte tittat efter så noga tidigare..



En liten tur till Särdals Kvarn och trädgårdsshopping hanns med innan de stängde för säsongen!



Max i klättertagen



Nyfunna kompisar- Max und Max



Mer vilda än tama båda två..



Skattjakt! Ny ledtråd skulle finnas vid pianot..



Lekstation 1: Hur många couronneringar får du ner i hålet på en minut?
För Ellen gick det sådär..



Ett gäng yra höns



Där fanns äppelträd! Inga problem att hålla Ellen på gott humör, med andra ord.



RSS 2.0